HYVÄ KAUPUNKI LIIKUTTAA.

 

Hyvinvointi- & Liikuntamatkailu

HYVINVOINTI- &
LIIKUNTAMATKAILU

Imatran seutu on yksi nopeimmin kasvavia matkailukeskittymiä Suomessa. Ukonniemen alue on kehittynyt viime vuosien aikana kaupunkilaisten ja lähiseudun asukkaiden monipuoliseksi ja tasokkaaksi virkistysalueeksi ja liikuntakeskukseksi. Samalla Ukonniemen palvelee kaupungin kehittyvää matkailuelinkeinoa luomalla edellytyksiä erityisesti aktiivilomailuun ja virkistykseen. Ukonniemi on hyvä ympäristö yrittämiselle!

New Port Imatra on vuoteen 2026 mennessä yksi eteläisen Saimaan merkittävimmistä satama- ja veneilypalvelujen tuottajista sekä vierasveneilyn kohteista.

Ilkka Seppälä, Marinetek-konserni

Ota yhteyttä!

Antti Oravuo, imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy

Antti Oravuo

toimitusjohtaja
antti.oravuo@kehy.fi
puh. 040 721 1310

Liikunta- ja
urheilupaikat

Ukonniemen alue muodostaa Suomen uusimman ja monipuolisen ja ympärivuotisen urheilu- ja liikunta-alueen Saimaan rannalla Salpauselän harjualueella.

Harjoittelu- ja kilpailuolosuhteita hyödyntävät kotimaiset ja ulkomaiset seurat ja joukkueet. Alueella järjestetään vuosittain SM, EM ja MM-tason kilpailuja. Alueen lajitarjonta kattaa yli 70 erilajia.

Uusimpina investointeina ovat vuonna 2016 valmistuneet pesäpallo-, hiihto- ja ampumahiihtostadionit ja rullahiihtorata.

 
Spa & Villas

Ukonniemen alueen monipuolinen majoitustarjonta ja merkittävä kapasiteetti on syntynyt vuosien systemaattisen työn tuloksena osana Ukonniemen matkailualueen kehittymistä.

Alueen kylpylät, hotellit ja huvilat oheispalvelujen, hallien ja stadioneiden ympärillä luovat tiiviin ja yhtenäisen kokonaisuuden lyhyelle hyvinvointilomalle, viikon harjoitusleirille tai tykymatkalle.

Imatra
New Port

Imatran uusi satama muodostaa yhtenäisen ja tiiviin kokonaisuuden Ukonniemen kymmenien muiden palvelutarjoajien kanssa.

Satamalla on erinomainen saavutettavuus, satama sijaitsee Suur-Saimaan syväväylän välittömässä läheisyydessä. Satama on venepaikoiltaan Suomen suurimpia.

Sataman laaja-alainen kehittäminen, niin infrastruktuurin ja palvelujenkin osalta on Imatran yksi keskeisimpiä kehityshankkeita.